Gondolkoztatok már azon, miként mérhetnétek fel embertársaitok rejtett vonásait? Miként mérhető az egyén jelleme?

Vizsgáld a kezét, értsd meg a jellemét!

csonttoro.jpgAhogy a szavak, úgy a testtartás, mimika és a kézfogásunk is üzeneteket hordoz. Ezen rejtett tartalmak ismerete nem visz minket közelebb a legfőbb kérdés megismeréséhez: "Milyen az Ember?" De megközelítő válaszokat adhat számunkra.

Feltételezem mindenki ismeri már a kellemetlen kézfogás kínos perceit.

Nézzük a típusokat!

1: Az impotens harcos:
Ez nem más, mint az élettelen kézfogás művészete, amely önbizalomhiányra utal. Elárulja az emberről, hogy sokszor nem tud ellentmondani másoknak. Befolyásolható és hiszékeny, aki szeret a háttérben maradni.

2: Az Ollós herceg:
Ők a távolságtartók, csak óvatosan mernek közeledni. Nem jellemző rájuk a nyitottság. "Ők, amíg nem ismernek meg minket alaposabban, addig kezüket nem fogják bátran a mienkbe helyezni, csupán az ujjaikkal fognak rá a tenyerünkre."

3: A Terrorista:
Erős, sokszor túl kemény kézfogás. Amely néha még fájdalommal is jár, és hosszúsága megmutatja az illető céljait is. "Két személyiségtípust takarhat: egyrészt jelentheti azt, hogy a másik így akarja fitogtatni a testi erejét és uralkodó típus, de az is lehet, hogy csak leplezni akarja a zavarát és gyengeségét. Bármelyik is áll igazából a háttérben, egy valamiben mindkét eset közös: az átlagnál alacsonyabb intelligenciaszintre utal, valamint kevésbé empatikus személyt takar."

4: Az irányító:
Kézfogásuk olyan mintha elhúznának egy irányba (maguk felé). Kézszorítás után egyből húz is. Ők kínálgatnak, felajánlásokat tesznek, miközben csak irányítani akarnak. Vezetnek bennünket.

5: "Kétkezezés":
Politikusoknál jellemző (nyugaton biztosan). Kézfogás mellett a másik kézzel megérintik a másik fél alkarját vagy vállát is. "Hamisságot rejthet, így ha valaki, akit még nem ismerünk és így fog velünk kezet, nem árt vele óvatosnak lenni, mert nem biztos, hogy közeledése ártalmatlan. Az ilyen kézrázás inkább színpadias, mint őszinte!"

Címkék: Kultúra Politika Bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyszek.blog.hu/api/trackback/id/tr825612851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása