A nagy visszatérők II.

 2013.12.05. 17:48

Sorozatunk folytatásában először olyanokkal is foglalkozunk, akik igazából nem is vonultak vissza, csak időről időre hol az előtérbe, hol a háttérbe húzódnak. A harmadik szereplőnk pedig egy igazi kuriózum, aki 17 évet bírt ki a magyar belpolitikán kívül!

 

Schmuck Andor

Schmuck Andor a baloldal fenegyereke volt másfél-két évtizede. Aztán az üzleti élet elszólította, megházasodott, énekelt, vezényelt, hízott és fogyott. Igazából sose vonult vissza – Schmuck sosem vész el, csak átalakul. MSZP, Tisztelt Társasága-MDF szövetség 2006-ban, Szocdemek először Kapolyival, majd most nélküle.

Újabban az amúgy se túl hatalmas Kapolyi-féle szociáldemokratákból kiválva, egy nem túl fantáziadús névvel – Szocdemek - Magyar Szociáldemokraták Pártja néven alapított új pártot idén tavasszal. A bírósági bejegyzés körüli gondokkal nem törődve részt vett az ellenzéki tárgyalásokon, de végül kimaradt a megállapodásból. A Tisztelet Társasága révén százezernyi elkötelezett nyugdíjast lehet képes megmozgatni – ezt a baloldal nem hagyhatja figyelmen kívül…

Visszavonulás ideje: -

Legmagasabb posztja: Szocdem-elnök (?), újpesti önkormányzati képviselő

Visszatérhet egykori posztjára? akár többre is viheti

Visszatérés meglepetés-faktora: 1/5 – Schmuck sose vész el, csak átalakul

 

Baja Ferenc

Baj-e, ha Bajával fiatalít az MSZP? Ennek megítélését az olvasókra bízzuk, de kissé fura, hogy a fiatalítás része az 58 éves politikus is. 1994 és 1998 között miniszter, majd 2002 és 2010 között államtitkár volt, illetve pártigazgató 2000 és 2002 között. A Kulcsár-ügyben is felmerült a neve – szóval szépen illeszkedik a Puch-féle MSZP-s veteránok sorába.

Baja ismét visszatért az élvonalba 2013 során: nyilatkozott az ellenzéki tárgyalásokról, és még jövőre is indul a választásokon. Bár 1988-ban belépett az MSZMP-be, ez ma már senkit se zavar a nagy fiatalítás közepette. És hogy mire számíthatunk, lehet-e még miniszter? Mint tudjuk, az MSZP-ben bármi megtörténhet!

Visszavonulás ideje: -

Legmagasabb posztja: miniszter

Visszatérhet egykori posztjára? elképzelhető

Visszatérés meglepetés-faktora: 1/5 – Baja sose vész el, csak időnként reboot-olja magát

 

 


Szelényi Zsuzsa

A Fidesz egyik ősanyja volt, 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő, majd távozott a jobbratolódó pártból, és miniszteri biztos lett a Horn-kormány alatt 1996-ig. Majd Európa Tanács, mindenféle szervezetek, egyszóval mozgalmas élet.

Aztán jött a meglepetés: Együtt! Férje jegybank-alelnöki megbízatásának lejárta után Szelényi visszatért a politikába, rögtön Bajnai mellé! Kis változtatások után végül a II. kerületben indul jövőre Varga Mihállyal szemben egyéniben – nem olyan sok eséllyel. Befutó helye az alig 5%-os Együtt listáján kétséges – biztos megérte visszatérnie?

Visszavonulás ideje: 17 év

Legmagasabb posztja: országgyűlési képviselő, miniszteri biztos

Visszatérhet egykori posztjára? már nem olyan biztos

Visszatérés meglepetés-faktora: 4/5 – nem várta senki, de hát aki egyszer elkezdett politizálni, sose hagyja abba!

 

A folytatásban jön a jobboldal néhány örök klasszikussal!

Címkék: Politika Közélet Belföld Baloldal Politikus

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyszek.blog.hu/api/trackback/id/tr555670165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.07. 12:39:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2013.12.06. 11:46:12

Legszimpatikusabb politikus mindig az eltünt, halott és visszavonult politikus...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.06. 12:59:13

Schmuck-ot vette valaha is valaki komolyan?

Mitzimackó 2013.12.06. 12:59:56

egyikre sincs igazán szükség. smukk sose volt fenegyerek, csak űrgammás-xéniás szélhámos.

Mitzimackó 2013.12.06. 13:00:50

amúgymeg szar a blog dizájnja, olvas6atlan. pusszantom a tervezőt
süti beállítások módosítása