20131128-horvath-andras-volt-nav-alkalmazott2.jpgVan valami tragikomikus abban, amikor a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülésére Mesterházy Attila vendégként ellátogat, végighallgatja az albizottság jobbikos elnökének Z. Kárpát Dánielnek jelenlétében Horváth András korábbi NAV ellenőr beszámolóját, jó pofizik egy sort, majd kimegy és a kamerák kereszttüzében közli, hogy Ő nem ír alá semmit a nácikkal. Arról már kár is szót ejteni, hogy fideszes képviselők távolmaradása miatt az ülés határozatképtelen volt és 7 helyett 3 fővel kellett „konzultációs” jelleggel megtartani.

De a lényegnél maradva, Magyarországon még mindig ott tartunk, hogy azért nem lehet felállítani egy parlamenti vizsgálóbizottságot, mert az egyik párt nem ír alá olyan papírt, ahol egy általuk szélsőségesnek tartott párt képviselőinek a neve szerepel. Minden 2012 decemberében kezdődött, amikor Gyöngyösi Márton kijelentése után Steiner Pál szocialista képviselő kijelentette, akkor sem hajlandóan együttműködni a Jobbikkal, ha azt az ország érdeke úgy kívánja. Így tehát az E.ON gázüzletágának ügyében felállítandó vizsgálóbizottság sem tudott megalakulni, és most a Horváth András által felvetett gyanús ügyleteket sem lehet kivizsgálni. Legalábbis eddig így nézett ki. Viszont az MSZP-n belül is vannak, akik nem akarták annyiban hagyni az ügyet. Czeglédy Csaba a szombathelyi közgyűlés MSZP-SZTKE frakciójának vezetője facebookon verte ki a balhét, egyenesen puhapöcsűeknek titulálta párttársait, majd odáig ment hogy felajánlja: átvállalja a büntetést, melyet a frakció szab ki az esetben ,ha bárki az MSZP-ből aláírná az ívet melyen már jobbikos képviselők neve szerepel. A dolgok jelenlegi állása szerint még 11 aláírás hiányzik a 77-ből, mely ahhoz kellene, hogy fel tudjon állni a vizsgálóbizottság. 

11000.jpg

Amennyiben nem történik változás, az a Fidesz malmára hajtja a vizet. Már csak azért is, mert talán nem véletlenül nem ment el 4 képviselőjük az albizottsági ülésre, a meghívott Varga Mihályról és Matolcsy Györgyről már nem is beszélve. Amennyiben nincs takargatnivalója a kormánypártnak, akkor nem fog akadályokat gördíteni a továbbiakban a kivizsgálásokhoz ugyanis 2007 óta évi 1600 milliárdot csalnak el a legnagyobb cégek, melyeknek egy része kormány közeli. És hogy előtte mekkora összeget tűntek, azzal kapcsolatban csak találgatni lehet.

korrupcio_cikkbe.jpg

A probléma tehát nem most kezdődött, és vélhetően nem is most ér véget. Legalábbis addig nem, míg egy ilyen alapvető, vita tárgyát nem képezhető ügyben, mint a korrupció elleni harc sem tudnak a pártok megegyezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyszek.blog.hu/api/trackback/id/tr855668094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2013.12.01. 16:40:58

Lehetett tudni már 23 évvel ezelőtt is, hogy valójában nem demokráciát építenek a politikusok, amikor is minden hatalmat a parlamenti képviselők kezébe tettek. Mármint az Kádár rendszer politikusai az új képviselők kezébe, illetve az új képviselők a sajátjukéba, és utóadaikéba.
Ugyan, miért nem a nép választja a köztársasági elnököt? Ugyan kinek fájt például ez? Ha már demokrácia, ugye.
E korrupcióért cserébe a szabadságot adták az egyéneknek - viszonylagost. A fidesz viszont felrúgta ezt a gentleman agreementet 2010-ben - kisemmizte a kisembereket és nagypofával hirdeti, hogy ez a jogos. Meg egy nagy lófaszt a seggükbe.
Az elődeiktől örökölt hatalmat megtartotta, viszont a demokrácia látszatát is megszüntette. Ez a való.
Szerintem nem legitim Orbán onnantól fogva. Nem érdekel, hogy mit hitt, mit hisz épp - az számít csak, amit tesz, tett. Nem szép a kép, nem örvendetes.

kulcsar2011 2013.12.01. 17:08:52

A múltkor együtt írta alá az MSZP a jobbikkal, akkor az volt a baj.
Ha visszagondolunk az eddigi biztosságok eredményeire, akkor nem igen látunk objektív, pártatlan munkát.
A rendőrség, ügyészség végzi a dolgát.
Nem kellenek ide politikusok.

bekerült 2013.12.01. 17:14:30

A blog tele van hamis állítással !

Az aláírás még nem jelentené a bizottság megalakulását és ezt nem is igen érné el, mivel a FIDESZ 2/3 úgysem engedné megalakítani a bizottságot !
Az aláírástól jobb megoldások is vannak, ami egész biztos eredményt fog hozni.
Pl: www.dkp.hu/web/guest/article_display/-/asset_publisher/c3KpwxagqL2V/content/adocsalasi-vad-a-dk-unios-vizsgalatot-ker/10339;jsessionid=C986DD041657B1B9A042F0819AD52B90?p_p_auth=HhgW9ndo&redirect=http%3A%2F%2Fwww.dkp.hu%2Fweb%2Fguest%2Fcimlap%3Bjsessionid%3DC986DD041657B1B9A042F0819AD52B90%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_v9PfoGIAbiU2%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D5

Az aláírás csupán azt a célt szolgálja, hogy segítsen Schiffer a barátjának, Vonának, kijönni a karanténból, amire a demokratikus pártok ítélték.
Erről a "Galamusban" is lehet olvasni :
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/343387_kiszolva_a_karantenbol

A nácikkal nem lehet és nem szabad együttműködni !
Pláne, ha van más megoldás is !
Felettébb gyanús, hogy ilyen nagymértékű csalást miért engedte a FIDESZ eddig működtetni.
Vagy tényleg nem igaz az egész, vagy ténylegesen ők követték el és lopták el a pénzt ! Más nemigen képzelhető el.
Mindenesetre itt már nem elég a FIDESZ által ellenőrzött ügyészség és nyomozó hatóság, ide már az EU kell, már csak azért is, hogy EU-s szinten is nagymértékű károkozást ki lehessen szűrni a későbbiekben.
Gyanús, hogy az EU miért nem vette ezt észre eddig, pedig nekik rutinjuk van ebben.
Mindenesetre a DK helyesen gondolja, hogy ehhez már független vizsgálat szükséges !

laci_52 2013.12.01. 17:20:53

"akkor sem hajlandóak együttműködni a Jobbikkal, ha azt az ország érdeke úgy kívánja"

Az ilyen kijelentésekkel ássa meg a sírját az MSZP! Steiner ezzel kimondta, hogy pártja érdekeit az ország érdekei fölé helyezi. Amelyik párt így működik, arra nem szabad szavazni.

nyomasek 2013.12.01. 17:25:25

Nofene! Kirekesztő a demokrácia védőbástyája? Fékek meg ellensúlyok bonyolult rendszere. Az. Sok hülye. Orbán meg teli pofával röhög rajtatok :)

sivatagi n. 2013.12.01. 17:45:39

@nyomasek:

Dehogy kirekesztő. Ha legalább akkora zsidó vagy, mint steiner, és Magyarország helyett a cionizmus érdekeit nézed, akkor máris befogadnak "demokratáék". Már persze ha pont arra vágysz, hogy a hazátlan vörös söpredék fogadjon be.
süti beállítások módosítása