Mi történt vasárnap? Dunaföldváron elbukott a Fidesz. Két napja mindenféle ömlengéseket olvashatunk arról, hogy bizony Dunaföldvár megmutatta, hogy összefogással (amelynek az MSZP áll az élén) le lehet győzni a Fideszt. Ez így van. Le lehet, viszont én azon kevés blogger közé tartozom, akit nem ez érdekel.  Engem sokkal inkább más érdekel. Méghozzá az, hogy a Fidesz buktája, újra visszaadja a lehetőséget, hogy a szocialisták kezébe kerüljön a hatalom. Ez már fájóbb számomra.

Figyelem! Nem az a kérdés, tessék már megérteni, hogy a Fideszt és Orbánt le lehet-e győzni. Az a kérdés, hogy ki győzi le. Az a kérdés, hogy mi történik a jobboldallal. Az a kérdés, hogy bő másfél évvel a 2014-es választások előtt, lesz-e olyan jobboldali alternatíva Magyarországon, amelyben nem találhatóak meg az oligarchák, nem vezérelvű, ellenben a nemzet érdeket tartja szem előtt és egy új politikai kultúra meghonosításán dolgozik. Kedves olvasóim, miért jó az nekünk, hogy a szocialisták (trükkök százaival) visszakerülnek a hatalomba? Ez nem jó nekünk. Nem jó nekünk, azoknak, akik jobboldali szavazók vagyunk. Nekünk bár nincs szükségünk a Fideszre, de végképp nincs szükségünk a szocialistákra sem.  

Új politikai otthont keresünk. Jobboldalon. Mi, kiábrándultak. Kiábrándultak a Fideszből, mert Orbánék egész egyszerűen rosszul kormányoznak. Minden döntésük fáj, de egy valami még jobban fájna: újabb szocialista 4 év. Ebből nem kérünk!

Ami elkeserítő, hogy jobboldalon egyelőre kevés a mozgástér. A Fidesz mellett csak a Jobbik, majd a másfél-két évvel ezelőtt alakult JESZ található. Ja, nem. Most már ismét az MDF is. Vagyis JESZ-MDF szövetség?! A Fidesz buktája nekünk annyiban értelmezhető, hogy keresnünk kell az új jobboldalt. Porain újraszerveződő MDF, ilyen szempontból kiváló alkalmat választott, hogy ismét politikai tábor szervezésébe kezdett. Mintha érezték volna, hogy a Fidesz bukni fog. Természetesen nagy talány, hogy az MDF mivé fog válni. Hogyan mossa le magáról az elmúlt jó pár évet, amíg Dávid Ibolya garázdálkodott a párt körül. Ha van sütnivalójuk, akkor nagyon gyorsan elhatárolódnak attól az időszaktól és teljesen új eszközökkel, és csatornákon fognak felkutatni minket, kiábrándult jobboldali szavazókat. A Jobbik számunkra ugyanis sosem lesz alternatíva.  

A JESZ az elmúlt időszakban tulajdonképpen Bokros Lajos üldözésével vált ismerté. Én is innen ismerem a pártot. Egyből szimpatikus is lett, mert Bokros Lajos mindig egy hazaárulónak, egy szocialista hazudozónak tartottam. A JESZ egyébként így került a jobboldali gondolkodású asztaltársaságom látószögébe is.

JESZ-MDF lehet az új jobboldali erő? Nem tudom. De az biztos, hogy Dunaföldvár számomra semmit mást nem jelent, mint hogy újra kell gondolni a jobboldalt és el kell gondolkodni a Fidesz utáni, de nem szocialista időszakon. Dunaföldvár forduló pont (mint ahogy sok ömlengő írta), de nem a Fidesz legyőzhetőség miatt, hanem a jobboldal újraszervezésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ments meg Uram minket!

 

 

Címkék: MSZP Fidesz Magyarország MDF Belföld Választás JESZ Jobboldal

A bejegyzés trackback címe:

https://barsonyszek.blog.hu/api/trackback/id/tr944816099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása